Dierenartspraktijk Polanen
gRUBBEHOEVE 58, 1103 gj aMSTERDAM 020-6996959                   

Mogelijkheden in de praktijk


In de praktijk kunt u dagelijks terecht voor een consult of vaccinatie van uw huisdier. Ook staan we altijd voor u klaar met advies over ziekten, voeding, gedrag en parasietenbestrijding. Kortom alles wat met het welzijn van uw huisdier te maken heeft. 

In de praktijk beschikken we over apparatuur voor uitgebreid bloedonderzoek en u krijgt   doorgaans direct de uitslag. Dit geldt ook voor röntgenfoto's.

Operaties en tandheelkundige behandelingen doen wij elke dinsdag en donderdagochtend. 

Echo's worden op afspraak gemaakt door dierenarts van de Waarden.

Orthopedische operaties worden op afspraak verricht door dierenarts Vos.

Indien nodig kunt u voor verder onderzoek van uw huisdier doorverwezen worden naar een specialist (Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam of de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.)
Over ons  


Dierenarts Chris Polanen studeerde in 1991 af aan de Faculteit voor Diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht.

In 1992 nam hij de praktijk over van dierenarts Pluimers, gevestigd in de garage van de flat Klieverink. In 2008 verhuisde hij met de praktijk naar de flat Grubbehoeve. Chris Polanen heeft in de loop der jaren een speciale interesse ontwikkeld voor de kattengeneeskunde. Hij stelde vast dat oudere katten vaak langdurig met onopgemerkte kwalen blijven lopen. Door de ontwikkeling van de diergeneeskunde werd het mogelijk om deze eerder te ontdekken en beter te behandelen. Zo werd hij een van de eerste dierenartsen in Nederland die zich toelegde op de bloeddrukmeting bij de kat.

Chris Polanen is bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Dierenbescherming Suriname die jaarlijks een grote sterilisatieactie in Paramaribo organiseert en het asiel in Paramaribo ondersteunt. In zijn vrije tijd is hij een enthousiast zwemmer en werkt hij aan zijn tweede roman.

Zijn debuutroman Waterjager verscheen in mei 2017 bij Lebowski Publishers.


 Britt Coster,

 

We hebben 1 januari afscheid genomen van Britt Coster. Ze heeft een jaar bij ons gewerkten veel nieuwe ideeen in de praktijk gebracht.

Ze heeft inmiddels een nieuwe baan als paraveterinair met nieuwe uitdagingen.

We wensen Britt veel succes en zullen haar missen. 
Carla werkt sinds 2001 als assistente/paraveterinair in de praktijk en heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in het vak.

Ze heeft in 2017 in Frankrijk gewoond en gewerkt, maar is nu weer terug bij ons op haar vertrouwde plek. Samen met haar hondje Sophie.
Specialismen


 

Dierenarts Rino van der Waarden heeft zich toegelegd op het maken van echo's bij gezelschapsdieren en bezoekt de praktijk elke week. De echo's worden meestal gemaakt van het hart of van organen in de buikholte. Ze geven meer informatie over die delen van het lichaam dan een röntgenfoto. Zo is het mogelijk om, zonder het dier al te veel te belasten,een diagnose te stellen.
Dierenarts Klaas Vos is gespecialiseerd in de orthopedie van gezelschapsdieren.Hij bezoekt de praktijk regelmatig  voor het uitvoeren van gespecialiseerde operaties. Meestal betreft het herstellen van botbreuken of kruisbandletsels.